Home  /  Boli   /  Ce pot spune palmele despre sănătatea ta?

Ce pot spune palmele despre sănătatea ta?

Palmele pot spune foarte multe despre sănătate. Trebuie să fii atent la câteva detalii simple pentru a-ţi da seama dacă suferi de o boală şi dacă este cazul să mergi urgent la medic. Mai jos iţi vom prezenta semnele pe care trebuie să le urmăreşti.

Palmele uscate

Dacă observi că ai pielea palmelor uscată, problema ar putea ţine de reducerea activităţii glandei tiroide. În mod normal, palmele nu se usucă, fiind lubrifiate de grasimea secretată în mod constant.
Alte cauze pentru palmele uscate sunt: sensibilitatea la unele ingrediente din săpun sau alte cosmetice şi scăderea nivelului de estrogen din organism, întalnită în mod natural după menopauză.

Palmele umede

Stresul şi anxietatea, pot creşte temperatura palmelor, iar pielea transpiră. Dacă ai palmele umede foarte des, chiar şi atunci cand nu eşti stresat, problema ar putea fi hiperactivitatea glandei tiroide. Când palmele umede sunt însoţite şi de o pierdere în greutate aparent fără motiv, ai nevoie de un consult de specialitate pentru tiroidă ca să beneficiezi de tratamentul corect.

Palmele înroşite

Palmele înroşite semnalează de cele mai multe ori o boală a ficatului. Ciroza, care poate fi cauzată de excesul de alcool sau de hepatita C, produce o înroşire a pielii palmei în special la extremităţi, de-a lungul marginilor ce includ degetul mare şi degetul mic.

Palmele umflate

De exemplu, în cazul femeilor, umflăturile neobişnuite în palme pot fi un semn al cancerului ovarian, dar acest simptom nu este întâlnit foarte des. În schimb, umflăturile articulaţiilor degetelor sunt un semn clar al artritei sau al reumatismului, probleme care afectează de obicei degetele dupa ce sunt deja prezente la nivelul coapselor sau al altor articulaţii.

Call Now Button