Home  /  Nutriţie   /  Ce alimente trebuie să consumăm înainte şi după sală?

Ce alimente trebuie să consumăm înainte şi după sală?

Modul în care te hrăneşti este extrem de important pentru nivelul de energie al corpului tău înainte şi după ce faci sport, dar şi pentru capacitatea lui de a arde calorii.

Atunci când nu faci sport de performanţă nu ai nevoie de cantităţi impresionante de proteine pentru creşterea masei musculare. Dacă vrei să te menţii în formă şi să arzi cât mai multe calorii atunci când faci sport, va trebui să urmezi câteva reguli simple.

Ce mâncăm înainte de sală

Pentru a fi în formă atunci când desfăsori o activitate fizică intensă, trebuie să mănânci cu cel puţin două ore înainte de sală o masă în care carbohidraţii să fie prezenţi mai mult decât proteinele. Combină carnea slabă de pui sau peşte cu cartofi, orez sălbatic sau fasole şi nu-ţi vei solicita prea mult stomacul înainte de efortul fizic. Mai poţi consuma un shake din proteine vegetale (soia sau in) în care pui şi fructe, fiind o altă soluţie alimentară înainte de sală. Pentru maximul de energie, manancă o banană cu 30 de minute înainte de activitatea fizică intensă.

Ce mâncăm după sală

Nutriţioniştii recomandă să luăm o masă între jumatate de oră şi pană la două ore după sală, în care să domine proteinele. Cele din soia, sub formă de tofu sunt soluţia cea mai naturală şi dietetică, dar şi carnea slabă este recomandată. În cazul în care nu poţi mânca prea mult timp, de câteva ore după sală, combină bucăţi de fructe uscate cu alune, migdale şi nuci, pentru o gustare care să te menţină în formă după sport.

Hidratarea este foarte importantă, astfel în timpul exerciţiilor fizice consumaţi apă sau suc diluat de fructe sau de roşii, care iţi oferă electroliţii necesari. Urmează sfaturile alimentare legate de activitatea fizică pentru a-ţi menţine muşchii în formă şi pentru a arde cât mai multe calorii atunci când faci sport.

Call Now Button