Home  /  Nutriţie   /  Calităţile extraordinare ale portocalelor

Calităţile extraordinare ale portocalelor

Noi studii au arătat că 500 de mililitri de suc de portocale pe zi face minuni pentru memorie, atât pentru persoanele tinere cât şi mai ales pentru persoanele mai în vârstă.

Cercetătorii americani de la Universitatea din Reading au cerut celor ce au dorit să fie voluntari să consume zilnic, timp de două luni, câte 500 de mililitri de suc de portocale. Au participat în total 37 de persoane, din care 24 de femei şi 13 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 60 şi 81 de ani. S-au constatat îmbunătăţiri semnificative în activitatea cerebrală, astfel memoria, timpul de reacţie şi fluenţa verbală au fost mult îmbunătăţite faţă de măsurătorile făcute la începutul studiului. Fiecare voluntar a primit, în consecinţă, calificativul de ‘’funcţie cognitivă’’ imbunătăţită cu 8%. Este un scor extraordinar, după cum spun oamenii de ştiinţă, având în vedere că studiul s-a desfăşurat pe o perioadă atât de scurtă, de doar două luni.

Unul dintre psihologii participanţi la studiu, Dr. Daniel Lamport, a specificat că nu este absolut necesar ca o persoană să bea zilnic această cantitate de suc de portocale, dar este necesar totuşi un consum constant, care cu siguranţă, îmbunătăţeşte memoria şi alte funcţii cognitive.

Singura parte, să-i spunem negativă, ar fi că un consum constant de suc de portocale are consecinţele sale asupra organismului, aşa că se rocomandă o mai multă atenţie la dietă. Astfel chiar dacă nu este consumat zilnic, cantitatea de suc de portocale conţine şi multe zaharuri, aşa că trebuie o uşoară atenţie la felul cum vă organizaţi mesele.

Call Now Button