Home  /  Boli   /  Atenţie la sucurile de fructe! Află cât zahăr conţine sucul de portocale

Atenţie la sucurile de fructe! Află cât zahăr conţine sucul de portocale

Suntem indemnaţi de către nutritionişti să înlocuim sucurile carbozazoase cu sucurile naturale de fructe. Acest îndemn este cu adevărt o alternativă incomparabil mai sănătoasă, însă trebuie să ţinem cont de un aspect important. Sucul de portocale conține aceeași cantitate de zahăr ca băuturile carbogazoase.

Sucurile naturale sunt mai sănătoase, au mai multe vitamine, dar au zahăr. Analizele făcute de specialiști arată că un suc de fructe proaspăt stoarse conține la fel de mult zahăr ca o băutură carbogazoasă.

Mai precis, într-un pahar de 250 de ml cu suc de fructe găsim în jur de şase linguriţe de zahăr, adică o cantitate de aproape 30 de grame, ceea ce depăşeşte cantitatea de zahăr recomandată unei persoane într-o singură zi.

Astfel, cel mai indicat este să mânânci fructul ca atare, deoarece îl consumi cu tot cu pulpă şi astfel ofera senzaţia de plin mult mai repede, în timp ce, pentru preparerea unui pahar cu suc ai nevoie de 3-4 partocale ceea ce creşte considerabil cantitatea de zahăr ingerată.

Call Now Button