Home  /  Nutriţie   /  Alimente care calmează arsurile la stomac

Alimente care calmează arsurile la stomac

Arsurile la stomac reprezintă o problemă pentru foarte multe persoane. Stresul din zilele noastre şi alimentaţia deficitară işi spun cuvantul în anumite cazuri, iar aceste aspecte nu trebuie neglijate.

Indicat este ca atunci când ai arsuri stomacale dese să mergi la un medic specialist pentru a depista cauza şi a urma un tratament adecvat.

Iată câteva alimente ce ajută la calmarea arsurilor la stomac:

Ghimbirul

Ghimbirul este recunoscut pentru efectele sale antiinflamatoare şi pentru proprietatea sa de a trata problemele gastrointestinale. Folosit cu moderaţie, ghimbirul este unul dintre cele mai bune remedii pentru arsurile la stomac, susţin specialiştii. Adaugă în toate mâncărurile câte puţin ghimbir răzuit sau consumă după masă un ceai de ghimbir.

Sucul de aloe vera

Acesta are un efect calmant asupra esofagului şi are capacitatea de a calma iritaţiile. Astfel intensitatea simptomelor va fi mult diminuată.

Bicarbonatul de sodiu

Amestecă puţin bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă şi bea tot lichidul. Bicarbonatul va avea un rol alcalin, reducând intensitatea arsurilor.Trebuie folosit însă cu moderaţie, doar în cazurile de urgenţă.

Ceaiul de muşeţel

Ceaiul de muşeţel este folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru nenumărate afecţiuni. Bea după masă un ceai de muşeţel deoarece acesta are efecte calmante asupra stomacului.

Guma de mestecat poate fi o solutie

Acest obicei te va ajuta să reduci acidul care se formează imediat după ce ai mâncat. Dupa masa este foarte important să nu te întinzi imediat în pat, deoarece arsurile vor avea o intensitate foarte ridicată.

Sunt cateva alimente care pot accentua arsurile la stomac, cum ar fi: citricele, sucul de roşii, ceapa, băuturile carbogazoase sau ciocolata. De asemenea, este recomandată evitarea alimentelor grase, a cafeinei sau a alcoolului.

 

Call Now Button