Home  /  Uncategorized @ro   /  Albeşte-ţi dinţii în mod natural

Albeşte-ţi dinţii în mod natural

Dinţii galbeni nu sunt deloc estetici, iar cei mai mulţi dintre noi nu au posibilitatea financiară să apeleze la tratamentele profesionale de albire. Cafeaua, ceaiul, băuturile ce conţin zahăr şi tutunul degradează rapid smalţul dinţilor, mai ales dacă acesta este mai poros.

Există însă câteva metode naturale prin care iţi poţi albi dinții:

Consumă câte un măr zilnic

Procesul de masticație miezului de măr permite degajarea în mod natural a resturilor alimentare care au rămas printre dinți. De asemenea, debarasează dantura și de un mare număr de bacterii care sunt în exces în cavitatea bucală. Frecarea dinților cu pulpa mărului duce și la eliminarea eventualelor pete. Mărul conține și acid malic, o substanță chimică naturală utilizată în produsele de albire a dinților.

Consumă căpşuni

Pe lângă faptul că sunt gustoase şi au nenumărate proprietăţi pentru organism, căpşunile pot fi utilizate și pentru albirea dinților. Aceste fructe roșii conțin substanțe astringente și vitamina C, substanțe astringente care contribuie la eliminarea petelor de pe suprafața dinților, în timp de vitamina C elimină formarea plăcii dentare.

Foloseşte cărbunele vegetal 

Pentru a-ţi albi dinţii pune puțină pudră de cărbune vegetal direct pe periuță, înainte de a te spăla pe dinți. Unele persoane mai adaugă peste pudra de cărbune și o picătură de ulei esențial de lămâie. De asemenea, poți folosi un bețișor de bumbac umed pe care îl înmoi în pudra de cărbune și freci cu ea fiecare dinte.

Apa oxigenată

În caz că nu ştiai, cele mai multe produse de albire dentară conțin apă oxigenată sau peroxid de hidrogen. Se poate folosi fără probleme pentru albirea dinților, atenuând petele și îngălbenirea dinților. Evită însă apa oxigenată dacă ai carii, leziuni de uzură sau dacă ai o hipersensibilitate dentară. Când te speli seara pe dinți pune o picătură de apă oxigenată (10%) pe periuța cu pastă.

Call Now Button