Home  /  Boli   /  Află la ce riscuri se expun bărbaţii care mănâncă singuri

Află la ce riscuri se expun bărbaţii care mănâncă singuri

Oamenii de ştiinţă au ajuns la o concluzie surprinzătoare. În urma unui studiu aceştia au constatat că bărbaţii care mănâncă singuri riscă să ajungă obezi. Mai mult, obezitatea aduce după sine sindrom metabolic, diabet de tip 2, hipertensiune arterială.

Oamenii de ştiinţă coreeni cred că în cazul bărbaţilor riscurile sunt mai mari din cauza izolării sociale. Practic, datorită acestui fapt ei vor încerca să îşi umple viaţa cu junk food şi alte mâncăruri nesănătoase.

Specialiştii au studiat legătura dintre singurătate şi sănătate în cazul bărbaţilor şi femeilor. Ei au descoperit că bărbaţii se expun unor riscuri mai mari atunci când iau masa fără să aibă companie, iar posibilitatea de a deveni obezi creşte cu 45% faţă de femeile care mănâncă singure.

Acest studiul a pornit de la observaţia că din ce în ce mai mulţi oameni sunt singuri la nivel global, iar acest lucru duce la alegeri alimentare nesănătoase de cele mai multe ori. Studiind cei peste 7000 de adulţi implicaţi în cercetare au aflat că bărbaţii care mănâncă singuri de cel puţin două ori pe zi riscă să aibă probleme serioase de sănătate.

De asemenea, o  altă cercetare realizată de către cercetători britanici a scos la iveală faptul că oamenii care trăiesc singuri au un risc cu 45% mai crescut să moară mai repede decât cei care au un partener de viaţă.

 

Call Now Button