Home  /  Boli   /  Află ce semnifică semilunele albe de pe unghii

Află ce semnifică semilunele albe de pe unghii

Deşi puţine persoane s-au gândit la acest aspect până acum, se pare că partea inferioara a unghiilor, unde se găseşte o mică semilună albă, poate spune foarte multe despre starea noastră de sănătate.

Spre exemplu, în medicina tradițională chinezească, această parte albă inferioară a unghiei este un indicator al sănătății, pentru că atunci când apar primele semne de boală se shimbă și aceste pete sau chiar dispar complet, apoi când te însănătoșești ele reapar.

Conform specialiştilor, dacă ai între opt și zece pete albe la ambele mâini, acest lucru arată că ești perfect sănătoasă și cu cât mai albă este acea semilună cu atât mai bine.

Cu cât o persoană are mai puține semilune pe unghii cu atât se simte mai lipsită de energie, are imunitatea mai scăzută și starea generală de sănătate mai proastă, deci se îmbolnăvește mai ușor.

Cercetătorii au aflat faptul că lipsa acestor semilune albe de pe degete este asociată cu mai multe disfuncții ale grandei tiroide sau pitulare, deficiență de fier, colaps renal, depresie și deficiență de vitamina B-12. Prin urmare, ar fi bine să-ți verifici nivelul de vitamina B-12 și iod, precum și granda tiroidă și presiunea sanguină.

Vă prezentăm în rândurile de mai jos alte trei semnificații ale semilunei de pe unghie:

◦ O semilună pe degetul mare arată sănătatea splinei și a plămânilor, dar ar trebui să acopere cel mult 25% din suprafață și să fie mai mică la fumători și persoanele cu hipertensiune.

◦ Semiluna de pe degetul arătător poate fi extrem de ștearsă dacă există boli pancreatice, de intestine sau anumite afecțiuni cronice.

◦ O semilună pe degetul mijlociu indică sănătatea sistemului cardiovascular și a creierului. Dacă aceasta lipsește, ar fi bine să-ți verifici sistemul circulator.

Call Now Button