Home  /  Boli   /  Află ce se întâmplă cu organismul nostru atunci când consumăm zahăr zilnic

Află ce se întâmplă cu organismul nostru atunci când consumăm zahăr zilnic

Ştim cu toţii că zahărul este duşmanul siluetei, dar pe lângă acest fapt vizibil imediat, zahărul ne îmbolnăveşte organele odată cu trecerea timpului.

Din păcate zahărul este inclus în foarte multe alimente, chiar şi în cele sărate, pentru a le spori gustul şi aroma, astfel că este foarte greu de evitat în totalitate. Practic, atunci când ne decidem să renunţăm la zahăr, ar trebui să avem în vedere că şi pâinea, ori mezelurile, iaurturile, ori brânzeturile procesate conţin cantităţi deloc de neglijat de zahăr.

Un tânăr actor din Australia a vrut să facă un experiment. A renunţat timp de 40 de zile la mâncarea diversificată, axându-şi dieta pe alimente sărace în grăsimi, considerate de foarte mulţi nutriţionişti ca fiind „sănătoase”.

Rezultatul nu a fost deloc cel aşteptat. Actorul s-a îngrăşat 8 kilograme, organele interne s-au acoperit cu grăsime, iar colesterolul a trecut cu mult de limitele normale. Medicii i-au spus că dacă va continua o astfel de dietă, cel mai probabil viaţa i se va scurta dramatic.

Actorul Damon Gameau a descoperit cu stupoare că zahărul se află în sucul de portocale, în fructele uscate, în cereale, ori maioneza săracă în grăsimi.

După ce a renunţat la „dietă”, corpul actorului aproape că a cedat, deoarece corpul îi cerea din ce în ce mai mult zahăr.

Medicii specialişti ne recomandă o dietă echilibrată, cu un consum redus de zahăr şi grăsimi. Pentru a realiza acest lucru trebuie să fim atenţi şi la etichetele alimentelor pentru a le evita pe acelea ce conţin zahăr adăugat.

 

Call Now Button