Home  /  Boli   /  Acest aliment este cel mai consumat de către români

Acest aliment este cel mai consumat de către români

Un studiu recent, efectuat la nivel naţional, a scos la iveală obiceiurile alimentare ale românilor în ceea ce priveşte tipurile de carne consumate cel mai des. Astfel, în topul preferintelor, carnea de pui este pe primul loc, 7 din 10 români susţinând că o utilizează pentru pregătirea meselor de mai multe ori pe săptămână. De asemenea, aproximativ 95% dintre persoanele care gatesc cel puţin săptămânal consumă acest tip de carne.

După cum bănuiam deja, hypermarketurile şi supermarketurile rămân cele mai frecventate locuri de unde românii aleg să cumpere carnea de pui (77%), în timp ce magazinele fizice specializate au o pondere (49%), iar magazinele alimentare obişnuite (46%) sunt preferate de un număr mult mai mic de persoane.

Aproximativ 94% dintre români preferă să cumpere carne proaspătă refrigerată în detrimentul celei congelate, pentru care a optat un procent de doar 27%, format în special din tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani.

O bună parte dintre români au motivat alegerea lor, sustinând că aceasta este un aliment care se găteşte uşor (71%), are gust bun ( 62%) şi este o carne slabă, cu puţine calorii (57%). Cei mai mulţi dintre români asociază acest tip de carne cu aportul caloric scăzut, conţinutul mic de grăsimi şi viaţă sănătoasă. Consumatorii ocazionali percep carnea de pui ca fiind bogată în vitamine.

În esenţă, carnea de pui ar trebui să fie un aliment benefic pentru sănătate, însă, modul în care sunt crescuţi puii şi rapiditatea cu care aceştia ajung în galantarele magazinelor, ne pun multe semne de întrebare în ceea ce priveşte calitatea cărnii pe care o consumăm.

 

Call Now Button