Home  /  Nutriţie   /  Ananasul este ideal în dieta pentru slăbit

Ananasul este ideal în dieta pentru slăbit

În zilele noatre problema kilogramelor în plus este o adevărată provocare. Pe lângă faptul că avem de suferit din punct de vedere estetic, supraponderabilitatea poate crea probleme serioase de sănătate.

Din fericire natura ne ajută şi în această priviinţă. Dieta cu ananas reprezintă un regim alimentar eficient care se urmează cu uşurinţă.

Pe langa faptul că reuşiţi să slăbiţi în medie două-trei kilograme în doar cinci zile, dieta cu ananas ajută şi la detoxifierea organismului (lucru întâlnit şi la dieta cu fructe), un aspect extrem de important ţinând cont de faptul că mâncărurile noastre de zi cu zi nu sunt tocmai “light”.

Înainte de a urma dieta cu ananas este foarte important să cereţi sfatul unui medic de specialitate, la fel ca şi în cazul oricărui regim alimentar pe care îl adoptaţi.

Pentru că se pune accent pe consumul unui singur aliment, şi anume al ananasului, această dietă se încadrează în categoria monodietelor. Foarte multe persoane nu recomandă monodietele deoarece acestea, dacă sunt urmate pentru perioade îndelungate, pot pune în pericol starea generală de sănătate, adică sunt diete drastice.

Având un conţinut ridicat de apă (circa 85%) şi extrem de puţine calorii (100 grame de ananas conţin circa 50 de calorii), ananasul se transformă cu rapiditate în fructul “minune” care ajută la eliminarea grăsimii şi la pierderea kilogramelor nedorite.

Conţinutul ridicat de apă din ananas ajută la eliminarea apei din ţesuturile subcutanate şi a sărurilor, iar hidraţii de carbon oferă organismului energia necesară unei funcţionări optime. Fibrele conţinute de ananas facilitează tranzitul intestinal, tot acestea fiind şi cele care contribuie la potolirea poftei de mâncare şi la prelungirea senzaţiei de saţietate.