Consumul de tofu are efecte extraordinare pentru organism
Branza tofu, care este realizată din soia, reprezintă unul dintre cele mai consumate produse în perioada postului, sau de către cei ce au adoptat o dietă vegetariană.
Nutritioniştii susţin că proteinele din tofu sunt de o calitate excelentă și au avantajul de a conține toți acizii aminați esențiali, ceea ce nu este cazul tuturor proteinelor vegetale.
Cu puține calorii, aproximativ 100 cal/100 g, dar bogat în calciu (145 mg/100 g), tofu aduce beneficii însemnate persoanelor ce obişnuiesc să consume acest aliment.
Iată care sunt principalele beneficii ale consumului de tofu:
◦ Înlocuiește carnea rosie considerată nefastă pentru sănatatea inimii atunci cand este prea grasă și destul de prezentă în alimentație;
◦ Bogat în omega 3, tofu previne riscul bolilor cardiovasculare;
◦ Asigură o bună digestie și o sănătate bună a colonului;
◦ Fitoestrogenii din tofu au rol protector împotriva cancerului de sân.