Posibile simptome ale consumului exagerat de zahăr
Toată lumea ştie că excesul de zahăr nu este deloc benefic pentru organism. De cele mai multe ori excesul îndelungat ne determină organismul să reacţioneze şi să ne trimită nişte semne pe care ar trebui să le cunoaştem şi să le acordăm atenţie. Iată câteva semne care pot fi cauzate de excesul de zahăr:
Oboseala acută
Oboseala acută reprezintă cel mai important semnal că ai început să consumi prea mult zahăr. Această stare de oboseală care nu trece nici după o noapte de somn odihnitor este legată de cantitatea de zahăr pe care o consumi zilnic. De aceea, dacă vrei să-ţi îmbunătăţeşti starea încearcă să limitezi consumul de dulciuri, alimente procesate care ascund diverse forme de zahăr în ele, sucuri carbogazoase sau produse de patiserie.
Pofta continuă de dulce
Dacă simţi nevoia, mai mereu, să mănânci dulce, ar trebui să te întrebi dacă nu cumva ai o uşoară dependenţă de zahăr. Dacă pofteşti în fiecare zi la dulciuri şi vezi în faţa ochilor numai produse de patiserie, paste, pizza, covrigi, este cazul să rezişti ispitelor şi să tai din porţia de zahăr pe care o consumi.
Raceli frecvente
Dacă te îmbolnăveşti mult mai des este foarte posibil să fie de vină cantitatea de zahăr pe care o consumi zilnic. Consumul exagerat de zahăr slăbeşte sistemul imunitar şi te face vulnerabil în faţa virusilor de tot felul.
Cearcăne la ochi
Zahărul are un efect inflamator în corp, de aceea poate să genereze tot felul de probleme dermatologice. Dacă tenul tău este afectat de acnee, rozacee, eczemă sau este mult prea gras, uscat atunci poţi să dai vina şi pe zahăr dacă te ştii vinovat de un consum exagerat. Studiile arată că atunci când reduci cantitatea de zahăr şi lactate pe care le consumi zilnic, tenul tău poate să arate mult mai curat. De asemenea, cearcanele accentuate pot să fie cauzate de zahărul consumat în exces care afectează glandele suprarenale.
Greutate corporală peste medie
Corpul nostru este făcut să tolereze o cantitate mică de zahăr, iar atunci când este bombardat din toate parţile de alimente dulci, caloriile sunt depozitate sub formă de grăsime. Acest lucru favorizează creşterea în greutate şi aduce după el o mulţime de probleme medicale serioase, cum ar fi hipercolesterolemia, probleme cardiace, tulburări de somn, diabet.