Home  /  Boli   /  Unele băuturi alcoolice sunt mai puţin nocive decât altele

Unele băuturi alcoolice sunt mai puţin nocive decât altele

Ştim cu toţii faptul că alcoolul dăunează grav sănătăţii atunci când este consumat în exces, însă atunci când este consumat ocazional şi moderat nu poate să creeze probleme persoanei în cauză.

Atunci când urmează să mergem la o petrecere sau să ieşim cu prietenii în oraş la o relaxare, de cele mai multe ori alcoolul consumat cu moderaţie este un aliat de nădejde pentru o atmosferă frumoasă şi relaxantă.

Trebuie să fim atenţi însă la băuturile alcoolice, întrucât unele sunt mai sănătoase decât altele:

Spre exemplu, vinul sec conține mai puțin zahăr chiar și decât o bere. Ideal a fi consumul de vin roșu, întrucât acesta conține antioxidanți din belșug. Și vinul alb sec are mai puțin alcool decât cel roșu, de aceea are mai puține calorii.

De asemenea, o altă băutură de calitate este şampania, un vin spumant obținut din struguri albi și poate avea mai puține calorii decât un pahar cu vin alb sau o bere.

Dacă este să vorbim despre tărie, votca, consumată eventual cu apă minerală, este de departe cea mai puţin nocivă, deoarece aceasta nu conține coloranţi sau zahăr, ceea ce înseamnă că are și o cantitate mai mică de calorii decât alte băuturi alcoolice.

Bauturi precum gin, whiskey sau tequila sunt în general recomandate spre a fi consumate, deoarece nu conțin îndulcitori artificiali și zahăr, astfel că au un aport caloric mai mic, comparativ cu băuturile care conțin zahăr, precum lichiorul.

Aceste specificaţii sunt valabile pentru băuturile autentice şi nu pentru cele contrafăcute, care de cele mai multe ori conţin zahăr, îndulcitori şi alte ingrediente nesănătoase.

Call Now Button