Home  /  Boli   /  Semnele care pot anunţa prezenţa cheagurilor de sânge în organism

Semnele care pot anunţa prezenţa cheagurilor de sânge în organism

Cheagurile de sânge au aspectul unui gel şi sunt benefice atunci când se formează în urma rănilor sau tăieturilor, deoarece opresc sângerarea şi „sigilează” astfel rana.

Pe de altă parte, cheagurile de sânge care se formează în vene fără un motiv anume şi care nu se dizolvă în mod natural necesită îngrijire medicală, deoarece pot pune viaţa în pericol, mai ales dacă sunt localizate în picioare, plămâni sau creier.

Iată semenele care pot anunţa prezenţa cheagurilor de sânge în corp:

Inflamarea extremităţilor 

În cazul în care cheagul de sânge s-a format în picior sau braţ, aceste membre se inflamează imediat. În prima fază, zona în care a aparut cheagul de sânge se va înroşi. Apoi, pot urma senzaţiile de mâncărime sau usturime, iar în stadiul final locul afectat se inflamează.

Dureri în zona picioarelor şi a braţelor

Aceste dureri, asemănătoare junghiurilor, sunt mai accentuate în cazul persoanelor care au probleme cu circulaţia sângelui sau suferă de o boală cardiacă.

Tuse inexplicabilă

Tusea care nu este însoţită de febră şi alte simptome ale răcelii poate avea legătură cu formarea unui cheag de sânge în organism. Tusea seacă apare în cazul formării cheagului în piept.

Înroşirea pielii

Ultimul, dar nu şi cel din urmă semnal, este reprezentat de înroşirea pielii. Pielea se înroşeşte mai ales în cazul unor afecţiuni ale venelor precum tromboza venoasă.

Call Now Button