Home  /  Boli   /  Află de ce este bine să păstrezi cojile de nucă

Află de ce este bine să păstrezi cojile de nucă

Cei mai mulţi dintre noi mâncăm miezul de nucă, aruncând cojile la gunoi. Data viitoare ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a renunţa la ele, deoarece cojile de nucă au efecte depurative, stimulente pentru tiroidă, antifungice, bactericide, antiseptice intestinal, dezinfectate gastro-intestinale şi renale, vermifuge, tonic-amare, hipoglicemiante, hipotensive, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente şi calmante.

Spre exemplu, cojile de nuci administrate sub forma de ceai, ajută la curăţarea şi subţierea sângelui îngroşat, la întărirea stomacului, îmbunătăţirea funcţiei ficatului şi tranzitului intestinal, la tratarea incontinenţei urinare sau a infecţiilor cu streptococi, stafilococi, sifilis sau micoze.

Iată câteva dintre cele mai importante tratamente care au la baza cojile de nuci:

Tratează deficienţa de calciu

Persoanele care au deficientă de calciu pot recurge la varianta consumului constant de ceai din coji de nuci. Zilnic este indicat să beţi undeva între o jumătate de litru şi un litru din acest tip de lichid.

Dacă aveţi venişoare şi varice, acestea se pot vindeca dacă faceţi frecţii uşoare sau aplicaţi nişte comprese cu macerat din coajă verde de nucă.

Pentru a prepara reţeta trebuie sp umpli un borcan cu coji taiate mărunt sau tocate, după care să toarni deasupra oţet de mere. Se lasă la macerat vreme de trei săptămâni.

Curaţă sângele

Se toacă mărunt coaja de la 14 nuci uscate şi se pune la macerat vreme de două luni jumătate cu 500 ml de ţuică. Se ia cate o lingură de macerat, dimineaţa pe stomacul gol, pentru curăţarea vaselor de sânge, tromboză, chisturi, depuneri de săruri, tumori sau mastopatie fibromatoasă.

Te scapă de tuse

Se pisează mărunt 4 nuci verzi cu tot cu coajă şi se amestecă apoi cu o lingură de fructe uscate de soc. Se pune amestecul la fiert cu două căni de apă la foc mic, un sfert de oră. Se lasă la răcit, apoi se adaugă o lingură de miere de albine. Se ia câte o lingură de preparat, de trei ori pe zi, timp de o săptămână.

Tratează ulcerul

Pentru a trata ulcerul, se realizează o infuzie din membranele uscate (pereţii interni care despart miezul) a 4 nuci şi o cană de apă clocotită. Se lasă în termos o oră, apoi se strecoară şi se ia cate o linguriţă dimineaţa pe stomacul gol.

Call Now Button