Home  /  Boli   /  Românii sunt codaşi în ceea ce priveşte mişcarea fizică

Românii sunt codaşi în ceea ce priveşte mişcarea fizică

Mişcarea fizică, alături de o alimentaţie echilibrată reprezintă garanţia unei vieţi sănătoase. Din păcate ultimile studii publicate de către Comisia Europeană arată că aproximativ jumătate dintre români nu fac niciodată sport, faţă de 39% dintre cetăţenii europeni şi doar 8 din 100 de conaţionali practică exerciţii fizice în mod regulat.

Studiul este îngrijorător, deoarece românii sunt cu mult sub media europeană la capitolul mişcare, indiferent că este vorba de frecvenţa cu care fac exerciţii ori de scopul pentru care aleg să facă sport.

Oamenii din Irlanda şi ţările nordice, spre exemplu, sunt cei mai activi din toată Europa. Astfel, 23% dintre cetăţenii irlandezi practică o formă de sport cel puţin de cinci ori pe săptămână, faţă de 8% în ţara noastră. Cu toate acestea stăm mult mai bine decât bulgarii, grecii şi italienii, unde doar 3% dintre aceştia desfăşoară activităţi sportive cu regularitate.

Dintre românii care fac sport, cei mai mulţi, aproximativ 43%, spun că o fac pentru a-şi îmbunătăţi sănătatea. Un corp frumos, plimbarea cu animalul de companie, sau chiar plictiseala, sunt celelalte motive pentru care românii fac mişcare.

Call Now Button