Home  /  Boli   /  Pisicile ne pot influenţa în bine starea de sănătate

Pisicile ne pot influenţa în bine starea de sănătate

Pe lângă faptul că sunt adorabile şi iţi schimbă starea de spirit numai când te uiţi la ele, pisicile au câteva beneficii asupra sănătăţii, demne de luat în considerare.

Iată care sunt cele mai importante beneficii pe care o pisică ţi le poate aduce:

Reduce riscul de boli cardiovasculare

La fel ca şi câinele, pisica poate ajuta la reducerea nivelului de stres. În plus, studiile au arătat că oamenii care deţin o pisică nu suferă de afecţiuni cardiovasculare.

Previne durerile articulare

Specialiştii susţin că sunetul pe care-l scot pisicile a fost asociat cu o capacitate terapeutică de vindecare asupra oaselor şi muşchilor. Vibraţiile din sunet au un efect pozitiv asupra mobilităţii articulare.

Previne problemele respiratorii şi infecţiile la copiii

Studiile recente arată că interacţiunea cu aceste animale de companie în primul an de viaţă poate intări sistemul imunitar al nou-născuţilor, prevenind în special bolile respiratorii. Pisica oferă o mai bună apărare împotriva bolilor din copilarie, au spus cercetătorii.

Menţin o starea mentală pozitivă

Potrivit unui studiu efectuat de către oamenii de ştiinţă, 87% dintre proprietarii de pisici au spus că animalele lor de companie au un impact pozitiv asupra bunăstării lor, iar 76% au spus că au uitat de stres şi de problemele zilnice după ce au început să mângâie şi să se joace cu pisica când au ajuns acasă.

Sunt indicate pentru copiii cu autism

Cercetările realizate de Universitatea din Missouri arată că interacţiunea dintre copiii cu autism şi câini este dramatică. În schimb, situaţia este alta atunci când au în jurul lor o pisică.

Call Now Button