Home  /  Nutriţie   /  Optimiştii, predispuşi obezităţii?!

Optimiştii, predispuşi obezităţii?!

Cercetătorii de la diferite Universitati de prestigiu din lume, au evaluat persoane supraponderale care au urmat un regim de slăbit cu o durată de câteva luni, ce a implicat consiliere, nutriţie şi sport. Aceştia au constatat ca persoanele care erau mai  optimiste au slăbit cel mai puţin. Optimiştilor le păsă mai puţin de problema greutăţii şi nu rezistau tentaţiilor.

O altă remarcă a acestora este ca optimiştii prezintă mai multe riscuri să moară prematur, pentru că au o mai mare încredere în capacităţile lor de a depăşi dificultăţile şi din acest motiv îşi asumă multe riscuri, potrivit unui studiu realizat de câţiva cercetătorii din Statele Unite ale Americii, la care au participat peste 1.500 de copii, monitorizaţi de la vârsta de 10 ani până au devenit adulţi.

Persoanele cu un dezvoltat simţ al umorului au trăit, în medie, mai puţin faţă de cele care nu erau atât de vesele. Un alt studiu a stabilit că, în general, cei mai veseli copii au ajuns la maturitate fumători, consumatori de alcool şi aveau pasiuni riscante.

Optimismul şi părţile bune

Rezultatele studiilor făcute de specialişti ar putea să pară pentru mulţi ciudate, dar asta nu înseamnă că trebuie să trecem în tabara celor mai puţin optimişti şi să vedem lumea numai în gri. Trebuie însă păstrat un echilibru  între bine şi rău, iar balanţa să fie totuşi înclinată un pic mai tare în favoarea optimismului, pentru ca totul să fie în regulă. Iată câteva beneficii ale gândirii pozitive:

Creşte speranţa de viaţă, scade riscul de depresie, scade nivelul de stres, creşte imunitatea în cazul răcelilor comune, asigură o stare psihică mai bună, reduce riscul deceselor din cauza bolilor cardiovasculare si asigură o putere mai mare de gestionare a situaţiilor delicate şi din cale afară de stresante.

Call Now Button