Home  /  Nutriţie   /  Legume şi fructe utile în curele de slăbire

Legume şi fructe utile în curele de slăbire

O regulă pe care o întâlneşti în toate curele de slăbire este să consumi cel puţin doi litri de apă pe zi. Ca să te hidratezi corespunzător, poţi apela la legume şi fructe care au un conţinut ridicat de apă, şi sunt o sursă importantă de minerale şi vitamine. Iată câteva dintre acestea:

  1. Castraveţii

Cu un conţinut de 96,7% apă, castraveţii au un puternic rol hidratant. Îi poţi consuma în fiecare zi, în salate. Sunt şi o sursă bogată de calciu, vitamina K şi acid folic.

  1. Ridichile

Gustoase şi sanatoase, ridichile sunt alcătuite în proporţie de 95,3% din apă. Sunt de asemenea o sursa importantă de antioxidanţi, fiind de ajutor în lupta împotriva cancerului. Cel mai bine este să le consumi proaspete, în salate.

  1. Roşiile

Roşiile sunt o alegere potrivită pentru o salată sau pentru un sandviş gustos şi sănătos, deoarece conţin 94,5% apă. Le poţi folosi în dieta ta zilnică, mai ales că sunt bogate şi în vitamine C, K şi A, dar şi în fibre şi antioxidanţi.

  1. Ţelina

Rădăcina de ţelină are 95,4% apă şi 16 calorii la 100 de grame, ceea ce o face ideală de consumat dacă eşti la regim. Este bogata în vitaminele A, C, şi K, dar şi acid folic. Datorită conţinutului ridicat de apă, are şi proprietatea de a reduce aciditatea gastrică.

  1. Pepenele roşu

Un conţinut de 91,5% apă face din pepene să fie alegerea ideală pentru a te hidrata, mai ales pe perioada verii. Este bogat şi in licopen, un antioxidant care previne apariţia mai multor tipuri de cancer. Totodata, conţine foarte mult magneziu şi potasiu, elemente esenţiale pentru sănătatea ta.

  1. Spanacul

Foarte util în curele de slăbire este şi spanacul, format în proporţie de 91,4% din apă. Asigură organismului şi o sursă importantă de fier, dar şi 15% din necesarul zilnic de vitamina E, care luptă împotriva radicalilor liberi din organismului. Este indicat să îl consumi proaspăt, în salate.

  1. Căpşunile

Căpşunile sunt fructe ideale pentru hidratare, conţinând 91% apă. Le poţi consuma în salate de fructe sau ca atare. Sunt bogate şi în magneziu şi acizi graşi Omega 6.

Call Now Button