Home  /  Boli   /  Descoperire importantă cu privire la orele de somn pierdute

Descoperire importantă cu privire la orele de somn pierdute

Somnul are o importanţă covârşitoare asupra sănătăţii generale a organismului. Atunci când nu ne odihnim cum trebuie organismul nostru nu mai poate face faţă cu brio sarcinilor zilnice, iar dacă problema persistă pot să apară probleme serioase de sănătate.

Până în prezent somnul lung din weekend a fost mult timp criticat atât de experți cât și de mamele îngrijorate, însă un nou studiu spune că obiceiul de a recupera orele de somn la sfârşitul săptămânii ar putea reduce riscul de deces.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Stockholm au descoperit că adulții care au dormit undeva în jurul a doar cinci ore de somn în fiecare noapte și-au crescut riscul de mortalitate. Cu toate acestea atunci când oamenii care au dormit doar cinci ore pe noapte în timpul săptămânii, au compensat cu nouă ore dormite sâmbăta sau duminica, riscul de deces nu a crescut absolut deloc.

Constatările studiului ar putea fi o surpriză, întrucât experții în somn au sfătuit până acum să nu încercam să recuperăm somnul în weekend. Practic, somnul scurt din timpul săptămânii nu este un factor de risc pentru mortalitate, dacă este combinat cu un somn de weekend mai lung.

Call Now Button