Home  /  Nutriţie   /  Ce alimente să consumi pentru creier

Ce alimente să consumi pentru creier

Există alimente care ne pot influenţa în mod pozitiv performanţele intelectuale, gândirea şi capacitatea de concentrare. Specialiştii ne recomandă să consumăm peşte gras, ficat de pui sau de viţel, ouă de găină şi de prepeliţă, legume uscate, fructe de mare, cereale integrale, morcovi, spanac, coacăze, banane, avocado şi ciocolată neagră. Toate aceste alimente ne sunt recomandate pentru întărirea memoriei, deoarece conţin substanţe minerale, uleiuri de tip Omega 3, fosfor şi complexul vitaminelor B.

Peştele gras

Studii recente atestă faptul că există o legătură strânsă între consumul de peşte şi îmbunătăţirea performanţelor cognitive. Important este să consumi peşte gras, pentru că acesta conţine acizi graşi Omega 3, care ajută la stimularea memoriei. Aşadar, consumul de somon, sardine, hering şi macrou este esenţial pentru o bună funcţionare a creierului. Cercetatorii susţin că persoanele care au consumat cel puţin o dată pe săptămână peşte sunt mult mai puţin dispuse la apariţia bolii Alzheimer.

Ouă

Ouăle de găină sunt recomandate celor care doresc să-şi revigoreze memoria. Colina şi vitamina B 12 sunt numai două dintre substanţele benefice care se găsesc în ouă. În plus, ele conţin şi lecitină, care îmbunătăţeşte memoria. În acelaşi timp, ouăle de prepeliţă protejează celulele neuronale, revigorează şi îmbunătăţesc memoria şi coeficientul de inteligenţă.

Morcovi

Morcovii sporesc capacitatea de memorare. O cură cu morcovi este ideală pentru revigorarea memoriei. De aceea încearcă să te obişnuieşti ca în fiecare dimineaţă să mănânci o salată de morcovi proaspeţi.

Spanac

Cercetătorii au descoperit că spanacul conţine acid folic, care previne şi chiar ajută la vindecarea pierderilor de memorie. Având un conţinut important de antioxidanţi, spanacul încetineşte deficienţele de memorie şi apariţia problemelor sistemului nervos central care apar odată cu înaintarea în vârstă.

Ciocolata

Ciocolata este foarte bună pentru îmbunătăţirea capacităţii de memorare. Cu toate acestea, nu exagera! Este de preferat să consumi ciocolată neagră.

Nuci

Nucile sunt recomandate în cazul problemelor de memorie, deoarece conţin o substanţă, fenilalanină, un aminoacid esenţial pentru organism. Această substanţă are şi un rol de   neurotransmiţător, difuzând semnalele nervoase între neuroni şi creier, cu rol în protejarea memoriei.

Call Now Button