Home  /  Boli   /  Atenţie la condimentele pe care le cumpăraţi din comerţ

Atenţie la condimentele pe care le cumpăraţi din comerţ

În ziua de astăzi există felurite condimente în comerţ care dau gust bun mâncării şi care ne ajută să o preparăm cât mai repede. Din păcate, acestea sunt singurele avantaje, deoarece condimentele de tip vegeta sau delikat, spre exemplu, pot contribui la apariţia unor boli grave.

Acestea sunt pline de E-uri, coloranţi, conservanţi, sare cât cuprinde şi doar câteva firicele microscopice de legume, care nu-ţi aduc niciun aport nutriţional. Deşi am deprins de la părinţi utilizarea condimentelor vegeta, mult utilizate pentru ciorbe şi supe cremă, dar şi la diverse tocăniţe de legume, există o variantă sănătoasă şi gustoasă pentru vegeta.

Este important să nu faci confuzie între vegeta şi zarzavat. Zarzavatul se face dintr-un amestec de legume proaspete, păstrate în congelator şi conţine atât frunze verzi cât şi bucăţi mari din diverse legume. Aspectul verde se păstrează şi după preparare.

Vegeta, este mai mult un condiment strict din legume, care se prezintă ca o pulpere aromată. În supermarket-uri se vrea a fi din legume, dar suntem departe de această realitate. Acest condiment se obţine doar prin uscarea legumelor, care apoi trebuie date prin râşniţă.

Este clar faptul că acest tip de vegeta este plin de chimicale şi substanţe dubioase care aduc o mulţime de efecte negative pentru sănătate. Spre exemplu, acestea accentuează senzaţia de foame şi vei mânca mult mai des şi în cantităţi mari şi asta din cauza glutamatului monosodic.

De asemenea, creşte riscul de cancer, distruge sistemul nervos, creşte riscul de epilepsie, scade fertilitatea, creşte agresivitatea şi irascibilitatea. Pe lângă toate acestea reprezintă un pericol pentru femeile însărcinate, dar şi pentru cele care alăptează.

Astfel, credem noi că sunt suficiente motive care să e faca să te orientezi spre varianta sănătoasă a consumului de vegeta, iar cu o alimentaţie sănătoasă poţi preveni orice tip de boală.

 

Call Now Button