Home  /  Boli   /  Atenţie! Ceaiurile la plic ne pot îmbolnăvi

Atenţie! Ceaiurile la plic ne pot îmbolnăvi

Studiile recente au scos la iveală faptul ca peste 91% din sortimentele de ceai testate până acum au niveluri de pesticide care depăşesc limita maximă admisă de autorităţile de sănătate din Statele Unite. De exemplu, un sortiment de ceai contra insomniei are printre ingrediente şi propaclor, compus cu potenţial cancerigen, conform legilor americane.

În ceaiurile analizate experţii au mai găsit arsenic şi mercur. Mai mult, aceştia au identificat şi alcaloizi, un compus natural dar foarte toxic pentru om.

De asemenea, publicaţia franceză 60 Millions de Consommateurs susţine acelaşi lucru. Ceaiul verde sau negru ale mărcilor Auchan, Kusmi Tea şi Lipton au fost analizate de cercetători în cadrul unui studiu. Nivelul mare de pesticide se datorează şi faptului că frunzele nu sunt spălate, pentru a-şi păstra savoarea.

Ceaiurile parfumate se află şi ele pe lista neagră, deoarece un alt studiu independent a scos la iveală faptul că mai mult de jumătate din acestea conţin endosulfan, pesticid interzis în Statele Unite, China, Uniunea Euroepana şi alte 144 de ţări din cauza faptului că poate duce la infertilitate şi malformaţii congenitale.

Este important de menţionat faptul că studiul nu a cuprins şi ceaiurile bio.

 

Call Now Button