Home  /  Boli   /  Aproape două treimi dintre români nu consumă fructe şi legume

Aproape două treimi dintre români nu consumă fructe şi legume

Dieta zilnică trebuie să conţină fructe şi legume deoarece acestea sunt o sursă foarte importantă de vitamine pentru organismului nostru. Din păcate, chiar dacă acest aspect este cunoscut de mai toată lumea, puţini români includ în alimentaţia lor zilnică fructe şi legume.

Consumul acestora diferă considerabil între statele membre ale  Uniunii Europene.

Spre exemplu în România, două treimi din populaţie (65,1%) nu consumă fructe şi legume. În rândul celor mai bine situate state din UE se află Belgia unde doar 16,1% din populaţie nu consumă fructe şi legume, urmată de Portugalia (20,7%) şi Marea Britanie (21,3%). Pe de altă parte, pe ultimele locuri se află România (65,1%), Bulgaria (58,6%), Lituania (48,5%), Slovacia (46,6%), Republica Cehă (46,3%), Olanda (45,9%) şi Germania (45,2%).

Cea mai mare pondere în ceea ce priveşte consumul a 5 porţii de fructe şi legume, recomandate zilnic,  s-a înregistrat în Marea Britanie (33,1%), urmată de Danemarca (29,9%) şi Olanda (25%). Ţara noastră se află pe ultimele locuri din Europa.

Specialiştii recomandă consumul a minimum 400 de grame de fructe şi legume pe zi, împărţite în 5 porţii (excluzând cartofii şi alte amidonoase), deoarece consumul de fructe şi legume poate reduce riscul apariţiei bolilor.

Populaţia trebuie să fie conştientă de faptul că din alimentaţia zilnică nu trebuie sa lipseasca fructele şi legumele. Acesta este cel mai simplu mod de a ne menţine o stare bună de sănătate, mai ales că în fiecare dintre cele patru anotimpuri există fructe cu calităţi incontestabile pentru organism.

Call Now Button