Home  /  Boli   /  Află cum poţi scăpa de afecţiunile digestive

Află cum poţi scăpa de afecţiunile digestive

O metodă sănătoasă şi eficientă în sprijinul tratării afecţiunilor digestive şi a durerilor de cap este terapia prin arome.

Uleiul de mentă este folosit de sute de ani în Grecia, ca un medicament pentru afecţiunile digestive şi pentru menajarea durerilor de fiere.

Medicina tradiţională recomandă oamenilor să consume ceai de mentă sau un amestec din foi de mentă pentru a vindeca sistemul digestiv dereglat.

Uleiul de mentă este extras din tulpina, frunzele şi florile acestei plante. Acesta poate fi folosit în tratarea dereglărilor digestive, durerilor de cap, de muşchi, greţurilor şi pentru întârzierea menopauzei.

Acest tip de ulei conţine cantităţi ridicate de mentol, cu rol antiseptic şi de anestezic. De aceea acesta este indicat în tratamentul infecţiilor respiratorii, cum ar fi tusea şi răceala.

Dacă este aplicat cum trebuie, acesta este eficient şi în tratarea durerilor de cap şi a celor musculare. Întrucât uleiul de mentă luptă împotriva infecţiilor bacteriene, acesta poate fi adăugat în tratamentul pentru acnee şi pete.

De asemenea, acesta este un bun stimulator al circulaţiei sangvine şi dă viaţă pielii uscate şi lipsită de strălucire. Uleiul de mentă adăugat într-un recipient cu apă fierbinte, unde iţi înmoi picioarele, eliberează o senzaţie răcoritoare, care relaxează picioarele obosite.

Totodată, se ştie că parfumul stimulează creierul, producând o alertă mentală şi măreşte puterea de concentrare. Datorită acestui fapt, uleiul de mentă este eficient în tratarea depresiilor.

Call Now Button