Home  /  Boli   /  Află care sunt semnele ce indică un deficit de vitamina D în organism

Află care sunt semnele ce indică un deficit de vitamina D în organism

După cum ştim, vitamina D este necesară pentru asimilarea calciului în oase, dar nu numai. Cercetările au descoperit că absenţa vitaminei D are un rol important în astm, cancer, depresie, boli de inimă, diabet şi chiar creşterea în greutate. De aceea vitamina D este una din cele mai importante, care nu trebuie să lipsească din componenţa nutrienţilor consumaţi zilnic. Îţi poţi lua necesarul de vitamina D fie prin expunerea la soare, fie prin suplimente alimentare.

Iată câteva semne care indică o lipsă a vitaminei D din organism:

Sistem imunitar slăbit – vitamina D este considerată mai puternică decât orice vaccin ai face pentru întărirea sistemului imunitar şi evitarea apriţiei bolilor.

Hiperstensiunea arterială – vitamina D este un compus natural care suprimă peptidele ce cresc tensiunea arterială. Deficitul de vitamina D face ca tensiunea arterială să crească.

Transpiraţia excesivă – statistic vorbind, persoanele cu deficit de vitamina D transpiră în exces în zona frunţii şi a gâtului.

Stări depresive – vitamina D3 are rezultate eficiente în tratarea depresiei. Aceasta ajută, totodată, şi la producerea vitaminei B, despre care se ştie deja că îmbunătăţeşte starea de spirit.

Probleme digestive – dacă ai probleme gastrointestinale, e foarte posibil să îţi lipsească şi vitamina D din organism pentru că acest tip de probleme limitează absorbţia vitaminei D.

Call Now Button