Caută doctor

Află care este legătura dintre consumul uleiurilor vegetale şi demenţă

28/08/2018

Un nou stiudiu a scos la iveală un aspect prea puţin cunoscut până în prezent. Cercetătorii susţin că oamenii care au diete alimentare bogate în uleiuri vegetale au un risc mai crecut de a dezvolta demenţă în timpul vieţii. Aceştia susţin că uleiul provoacă depuneri pe creier, un precursor al bolilor neurodegenerative.

La mijlocul secolului XX, americanii erau îngrijoraţi de rata crescută a bolilor de inimă şi au cerut cetăţenilor să renunţe la grăsimile saturate, însă nutriţioniştii spun că sfaturile de atunci au dus oamenii în eroare.

După cum bine ştiţi uleiurile vegetale sunt sub diferite forme: ulei de rapiţă, de palmier, de porumb, de soia, de floarea soarelui sau de sâmburi de struguri. Conform cercetărilor, uleiurile vegetale îi fac pe oameni să se simtă mai obosiţi şi pot provoca migrene, dar şi boli neurodegenerative precum Alzheimerul sau demenţa. Practic, uleiurile vegetale provoacă stresul oxidativ, care distruge membrana creierului, rezultatul fiind apariţia plăgilor pe creier.

Call Now Button