Home  /  Boli   /  Acest obicei ne prelungeşte considerabil viaţa

Acest obicei ne prelungeşte considerabil viaţa

Pentru a avea o viaţă sănătoasă şi lungă trebuie să avem grijă la stilul de viaţă pe care îl adoptăm. Pe lângă alimentaţie şi mediul social în care trăim, mişcarea are o pondere extrem de serioasă în menţinerea sănătăţii organismului.

Conform testelor realizate de către cercetătorii americani, persoanele care obişnuiesc să alerge trăiesc cu aproximativ trei ani mai mult decât ceilalţi, indiferent dacă sunt fumători, supraponderali sau consumă frecvent alcool. Niciun alt exercitiu fizic nu are un impact atât de mare asupra creşterii speranţei de viaţă, afirmă aceştia.

Mai exact, o oră de alergare iţi poate prelungi viaţa cu până la şapte ore. Aceasta este concluzia studiului american publicat în jurnalul “Progress in Cardiovascular Disease”.

În cadrul studiului au fost analizate datele medicale ale persoanelor înscrise la antrenamentele sportive din cadrul institutului Cooper din Dallas. Studiul a arătat că şi cinci minute pe zi de alergare pot avea drept efect prelungirea vieţii.

Interesant este faptul că, indiferent de viteza sau distanţa parcursă la fiecare sesiune, riscul de deces prematur a scăzut cu aproximativ 40% în randul persoanelor care obişnuiesc să alerge.

Practic, o persoană care aleargă, în medie, circa şase luni din viaţă în decursul a 40 de ani, se poate aştepta la o creştere a speranţei de viaţă cu circa 3,2 ani. De asemenea, cercetarea a arătat că efectele pozitive ale alergatului pot să apară chiar şi în cazul mersului în pas alert, dar pe distanţe mai mari şi în intervale mai lungi de timp.

 

Call Now Button