Home  /  Nutriţie   /  Beneficiile cărnii de vânat

Beneficiile cărnii de vânat

Cercetătorii au demonstrat că vânatul are calităţi nutritive aparte şi este foarte recomandat pentru consum. Carnea de vânat este mai slabă, deoarece animalele sălbatice parcurg multe mile zilnic şi ard  grăsimile prin această activitate fizică.

Carnea de vânat este foarte bogată în fosfor, acesta fiind un element important care ia parte la mineralizarea osoasă şi la solidificarea oaselor. Experţii în nutriţie mai spun că această carne conţine mai mult potasiu faţă de celelalte tipuri de carne.

Spre exemplu, se ştie că potasiul este necesar hidratării celulare, contracţiei musculare, sintezei proteinelor, transmiterii influxului nervos şi altor procese din organismul uman.

Această carne reprezintă o sursă foarte bună de fier şi se poate asimila uşor de către organism. Pe de altă parte, intestinul absoarbe fierul în cursul digestiei, iar acesta este foarte important pentru producerea hemoglobinei, un pigment al globulelor roşii, cu rol în legarea oxigenului, dar şi a enzimelor implicate în respiraţie şi în sinteza ADN.