Mituri legate de consumul de slănină
Când cercetările medicale au descoperit acţiunile negative ale produselor alimentare noi, care au încercat să înlocuiască grăsimile tradiţionale, specialiştii şi-au îndreptat atenţia către slănină, un aliment fără E-uri, coloranţi şi conservanţi. Slanina are in compozitia sa, carotina, vitamina A, D si E. Aceasta îmbunătăţeşte starea generală a organismului şi ajută la menţinerea imunităţii.
De asemenea, slănina conţine acid arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului, îmbunătăţeşte funcţiile de protecţie ale organismului şi, de asemenea, este necesar pentru producerea compuşilor chimici responsabili pentru răspunsurile imune şi reacţiile inflamatorii.
Iată câteva mituri legate de consumul acestui aliment:
Slănina îngraşă
Este important de ştiut faptul că slănina infleunţează organismul în mod negativ doar dacă este consumată în exces. Dacă nu suferiţi de boli de pancreas, ficat sau stomac, slanina vă poate aduce beneficii. Cantitatea optimă zilnică de slănină pe care puteţi să o consumaţi este de 10-30 g.
Slănina este un aliment greoi
Acest aspect nu este adevărat,deoarece slănina se dizolvă la temperatura corpului nostru. În schimb, nu se recomandă consumul ei în cazul persoanelor care suferă de deficienţă de bilă.
Grăsimea din slănină dăunează sănătăţii
Grasimea din slănină nu dăunează sub nici o formă. Aceasta este bogată în acid arahidonic ,o substanţă necesară organismului nostru, deoarece, fără ea nu au loc reacţiile de imunitate.
Slănina este plină de colesterol
Într-adevăr, grasimea conţine colesterol, însă nu într-o cantitate atât de mare. Pentru a vă face o idee, aproximativ 100 g de slănină conţin 70-100 mg de colesterol, în timp ce 100 g de rinichi de vită conţin aproximativ 1.126 mg colesterol. Astfel, nu trebuie să vă faceţi griji dacă aţi mâncat o cantitate mai mare de colesterol. Conform medicilor, nivelul de colesterol din sânge nu depinde de ceea ce consumam. Mai important este schimbul de colesterol, iar în acest caz vin în ajutor acizii ce se află în compoziţia slăninei – arahidonic şi linoleic.
În combinaţie cu pâinea, slănina este foarte dăunătoare
Dacă omul este sănătos,această combinaţie devine benefică pentru organism. Slănina este indicată pentru cei care vor să slăbească, deoarece reprezintă o sursă de energie. În cazul în care ţineţi regim alimentar, consumaţi slănină cu legume.