Home  /  Boli   /  Temperaturile de vară intensifică afecţiunile cardiovasculare

Temperaturile de vară intensifică afecţiunile cardiovasculare

Temperaturile ridicate ale verii sunt problematice pentru persoanele care stau în aer liber în orele amiezii, care nu se hidratează suficient  şi care suferă de boli cardiovasculare. Hipertensiunea, bolile de inimă sau alte afecţiuni asociate temperaturilor ridicate se intensifică odată cu venirea venirii.

Persoanele hipertensive prezintă riscuri majore vara

Temperaturile mari şi foarte mari din timpul verii nu sunt deloc prietenoase cu cei ce suferă de hipertensiune. Monitorizarea tensiunii şi ajustarea dozelor de medicamente este esenţială pentru aceşti bolnavi. Transpiraţia abundentă şi vasodilataţia periferică determină o scadere a tensiunii arteriale. În acest caz, efectele corelate şi cu medicamentele antihipertensive duc la stări de ameţeală şi chiar leşin.

Specialiştii în domeniu le recomandă persoanelor ce suferă de hipertensiune să-şi verifice tensiunea regulat, să meargă la medic dacă este necesară ajustarea dozei de medicamente, să se hidrateze suficient şi să evite plimbarile în orele de canicula.

De asemenea deshidratarea din cauza transpiraţiei excesive la o temperatură ridicată este un risc major pentru bolnavii de inima. Aceasta se manifestă prin senzaţie de oboseală, crampe musculare. Când nu mai este asigurat necesarul de lichid pentru ca sângele să circule normal, persoana în cauză poate intra în stare de şoc. Totuşi, persoanele cele mai expuse unui accident vascular cerebral vara sunt cele care lucrează în aer liber sau care călătoresc, petrecând astfel foarte multe ore în temperaturi ridicate.

Simtomele cele mai întâlnite în acest caz sunt cresterea temperaturii corpului, durere de cap persistentă, accelerarea bătăilor inimii, dar şi instalarea stării de delir.

Expunerea prelungită la soare poate duce la afecţiuni ale ochilor

Pe langă riscurile cardiace, persoanele care stau prea mult timp la soare riscă mai tarziu afecţiuni oftalmologice, avertizează specialiştii. Studiile arata că tinerii care au petrecut mult timp în soarele puternic de vară sunt de doua ori mai predispuşi să dezvolte degenerare maculară în anii următori.

Această afecţiune apare atunci când retina începe să se deterioreze şi să nu mai capteze corespunzător imaginile. Degenerarea maculară este cauza principală a pierderii vederii în cazul persoanelor în vârstă.

Disconfortul termic creşte nivelul de anxietate

Specialiştii consideră că simptomele aparute din cauza disconfortului termic pot fi asemănătoare cu cele ale anxietăţii. Prezenţa acestor simptome, ameţeală, palpitaţii sau accelerarea pulsului, poate declanşa un atac de anxietate.

Call Now Button