Home  /  Boli   /  Încălzirea globală ar putea instala foametea în lume

Încălzirea globală ar putea instala foametea în lume

Ştim cu toţii că încălzirea globală nu poate aduce nimic bun. Spre exemplu, distrugerea culturilor s-ar putea accentua din această cauză deoarece temperaturile ridicate intensifică metabolismul şi creşterea populaţiei de insecte dăunătoare.

Cercetătorii au analizat modul în care insectele dăunătoare atacă trei culturi de bază: orez, porumb şi grău în funcţie de mai multe tipuri de clime. Ei au descoperit că o creştere a temperaturilor globale poate duce la creşterea distrugerii culturilor din cauza insectelor. Pierderile ar putea creşte cu 10-25% per grad de încălzire.  O creştere de doar 2 grade Celsius ar putea produce distrugerea totală a culturilor din cele trei categorii, ceea ce ar fi cu adevărat un dezastru.

Pierderile vor avea loc din cauza intensifiării metabolismuliui insectelor, dar şi din cauza creşterii accelerate a populaţiilor de dăunătoare. Practic, tunci când temperaturile cresc, metabolismul insectelor este mai accelerator pentru ca acestea să consume mai multă hrană.

Insectele au o temperatură optimă la care populaţia lor se dezvoltă cel mai bine. Dacă temperatura este prea scăzută sau prea ridicată populaţia se dezvoltă mai greu.

Conform studiilor, grăul ce creşte în mod obişnuit într-un climat mai răcoros va suferi cel mai mult deoarece populaţiile e dăunătoare vor reuşi să supravieţuiască şi pe perioada iernii.

Call Now Button