Home  /  Boli   /  A fost descoperită o nouă metodă prin care poate fi înregistrată activitatea neuronilor

A fost descoperită o nouă metodă prin care poate fi înregistrată activitatea neuronilor

Oamenii de ştiinţă încearcă de ani de zile să descopere mecanismele care stau la baza proceselor cognitive şi creează interfaţe directe la creier care le-ar permite pacienţilor să vadă, să audă sau să controleze membrele artificiale.

Aceştia sunt foarte aproape de a găsi o soluţie, reuşind să inventeze un dispozitiv care foloseşte fluide pentru a insera în creier nanotuburi flexibile de carbon cu grosimi de doar 15-30 de microni, unde ar ajuta să înregistreze activitatea neuronilor.

Tehnologia, care a fost publicată în jurnalul Nano Letters, arată cum dispozitivele în formă de microfluide duc la curgerea unui lichid vâscos în jurul unui electrod subţire. Fluidul conduce electrozii printr-o mică apertură care duce la ţesut. Prin această metodă, mânuind cu abilitate elasticitatea fibrelor, acestea pot fi introduse sau scoase din ţesut fără să-l afecteze.

De asemenea, fibrele din nanotuburi de carbon, create de echipa de cercetare, conduc electronii în orice direcţie, dar pentru a comunica cu neuronii, trebuie să aibă proprietăţi conductive doar la vârf.

Call Now Button