Home  /  Boli   /  A fost descoperit un nou tratament pentru leziunile coloanei vertebrale

A fost descoperit un nou tratament pentru leziunile coloanei vertebrale

Leziunile la coloana vertebrală sunt foarte periculoase, deoarece în unele cazuri pot duce la probleme severe. În urma unei astfel de leziuni pot să apară răni secundare provocate de inflamaţie şi de cicatrizări, care inhibă abilitatea sistemului nervos de a se repăra.

Oamenii de ştiinţă au descoperit un tratament revoluţionar, care constă în injectarea unui material biodegradabil alcătuit din nanoparticule în sânge, fără a fi necesară o intervenţie chirurgicală sau altă intervenţie laborioasă.

Până în prezent exeperimentele au fost realizate pe şoareci de laborator, care s-au refăcut mai repede după o leziune la coloana vertebrală.

Oamenii de ştiinţă consideră că acest nou tratament va putea fi folosit şi pe oameni, însă, deocamdată este nevoie de mai multe studii pentru a confirma siguranţa nanoparticulelor, deşi savanţii nu au observat până acum niciun semn de toxicitate.

Practic, nanoparticulele funcţionează prin ataşarea la celulele care cauzează inflamaţia şi le redirecţionează către splină. Particulele sunt constituite din PGLA (Poly Lactic-co-Glycolic Acid), o substanţă biocompatibilă care este deja aprobată de FDA (Food and Drug Administration) pentru utilizarea în suturi reabsorbante.

Un alt aspect pozitiv este legat de faptul că nanoparticulele sunt foarte stabile şi pot fi ţinute în seringi. De asemenea, un paramedic poate administra această injecţie la locul accidentului.

Spre deosebire de alte metode care încearcă să oprească inflamaţia, noul tratament nu afectează şi celulele benefice care încearcă să repare leziunea.

Call Now Button