Evitarea consumului de produse lactate ne poate îmbolnăvi
Laptele şi produsele obţinute din el conţin majoritatea substanţelor nutritive necesare organismului, într-o proporţie echilibrată, fiind bine asimilate de către organism. De asemenea, laptele şi majoritatea produselor lactate deţin proprietăţi dietetice.
Contrar altor teorii, cercetătorii au descoperit că un consum zilnic de brânză nu duce la boli de inimă, iar evitarea produselor lactate poate fi mult mai periculoasă pentru sănătate. Spre exempu, cu toate că are un conţinut ridicat de grăsimi saturate, consumul de brânză în cantităţi mari nu este periculos, existând chiar şi avantaje.
Persoanele care au tendinţa de a evita produsele lactate se expun riscului de boli de inimă din cauza nivelului mai ridicat de colesterol rău din organism. Specialiştii recomandă oamenilor să încerce alimente bogate în grăsimi saturate, deoarece acestea ajută organismul să funcţioneze corect, susţin specialiştii. Aceştia ne avertizează însă că grăsimile din unt, biscuiţi şi şuncă cresc nivelul de colesterol rău.
Atunci când colesterolul se găseşte în cantităţi mari în sânge, acesta se poate depune pe pereţii arterelor şi poate crea blocaje periculoase. De asemenea, este principala cauză de deces pentru mulţi oameni din lume.
Cercetătorii au ajuns la această concluzie, în ceea ce priveşte efectele produselor lactate, după ce au efectuat un studiu la care au participat 1.500 de persoane. Rezultatele au arătat că persoanele cu un regim care reduce grăsimile sunt supuse unui risc mai mare de boli de inimă din cauza nivelului ridicat de colesterol rău.
De asemenea, aceştia au constatat că un consum de brânză constant nu a fost asociat cu creşterea ţesutului adipos din organism, nici cu o cantitate mare de colesterol rău. Ei au descoperit că nu există nicio diferenţă între nivelurile acestui compus la persoanele care mănâncă multă brânză şi la cei care nu consumă produse lactate.
Oamenii de ştiinţă susţin că, este important şi tipul de alimente pe care le mâncăm împreună cu brânza. Ei au adăugat că un consum mai mare de produse lactate a fost asociat cu un indice de masă corporală mai mică.