Home  /  Boli   /  Dispozitivul care ‘’păcăleşte’’ tumorile cerebrale

Dispozitivul care ‘’păcăleşte’’ tumorile cerebrale

Un instrument care păcăleşte tumorile agresive pe creier precum glioblastomul în migrarea către un recipient extern şi nu în creier a fost numit „revoluţionar” de Food and Drug Administration din SUA.

Numit şi Tumor Monorail, dispozitivul imită proprietăţile fizice ale materiei albe a creierului pentru a determina tumorile agresive să migreze către exteriorul organului, unde celulele canceroase pot fi adunate şi înlăturate.

Scopul dispozitivului nu este de a distruge tumoarea, ci de a opri răspândirea letală, cancerul nemaifiind astfel o condamnare la moarte. Practic, dispozitivul schimbă abordarea în tratarea tumorilor pe creier.

Există multe tumori care sunt considerate inoperabile din cauza localizării sau a fragilităţii pacientului, insă acest  dispozitiv permite medicilor să trateze aceste tumori cu ajutorul unei intervenţii minimale, spun specialiştii.

Încă de la bun început, rezultatele pe rozătoare au fost promiţătoare, ceea ce a dus la adaptarea dispozitivului pentru uz uman. Pentru că materialul nu este atât de important precum structura fizică, cercetătorii au adăugat un material despre care se ştie că durează mult şi este tolerat de organismul uman.

În forma sa curentă, dispozitivul este un tub lung şi subţire cu un mic rezervor la capăt care stă deasupra craniului sub scalp.

Ce este cel mai important constă în faptul că tumoarea se răspândeşte într-un mod controlat prin dispozitivul nostru către un rezervor, departe de tumoarea-mamă şi nu în ţesutul sănătos.

 

Call Now Button