Home  /  Boli   /  Cum să scapi rapid de colesterol?

Cum să scapi rapid de colesterol?

Dacă analizele pe care le-ai făcut acum mulţi ani ţi-au dat numai veşti bune, nu înseamnă că vei fi sănătos până la adânci bătrâneţi. Medicii spun că nivelul colesterolul rău (LDL) în organism creşte odată cu vârsta şi te predispune bolilor cardiace pe zi ce trece.

Din acest motiv, este necesar ca după vârsta de 30 de ani să declari război colesterolului şi să lupţi cu toate armele din dotare să îl reduci, pentru o viaţă lungă şi fericită.

În cazul în care analizele de sânge îţi arată că nivelul de colesterol nu este în parametri optimi, reglarea lui poate fi mai uşoară decât crezi. Câteva schimbări banale în stilul de viaţă şi, dacă medicul decide, un tratament medicamentos de specialitate, te pot scăpa de această problemă în circa 6 săptămâni. Iată cum să reduci colesterolul rapid, de dragul inimii tale!

Fă mişcare

Înainte să arunci maioneza din frigider, află că oamenii de ştiinţă au descoperit că exerciţiile fizice reduc considerabil riscul dezvoltării afecţiunilor inimii, prin reducerea nivelului de colesterol rău şi creşterea celui bun (HDL). Mişcarea de tip cardio (jogging-ul, alergarea pe banda sau aerobicul) şi ridicarea de greutăţi timp de o lună pot duce la scăderea LDL-ului cu 5% şi diminuarea nivelului de trigliceride (lipidele purtate de sânge în vasele sanguine) cu 6%.

Renunţă la grăsimile saturate

În trecut, medicii credeau că soluţia de a reduce colesterolul este să interzică pacienţilor consumul de ouă şi alte alimente bogate în lipide. Recent, descoperirile medicale au stabilit că nu toate grăsimile dăunează organismului, ci doar cele saturate. Cu alte cuvinte, mai bine mănânci la prânz două ouă, decât legume sotate în unt. Aşadar, uită de fast food, prăjituri şi alte alimente intens procesate industrial. Înlocuieşte uleiul vegetal, margarina şi untul cu ulei de măsline, carnea de porc cu cea de curcan şi carnea roşie cu cea de peşte.

Mănâncă fibre

Fructele şi legumele, precum şi cerealele integrale, conţin fibre solubile (care scad colesterolul LDL în corp) şi antioxidanţi necesari sănătăţii inimii tale. Fibrele acţionează ca un burete care absoarbe grăsimea nocivă din sânge în tractul digestiv, de unde sunt eliminate ulterior. Surse excelente de fibre solubile sunt fasolea uscată, ovăzul sau orzul.

Bea ceai verde

Un studiu efectuat pe cobai de laborator şi subiecţi umani a demonstrat că ceaiul verde furnizează anumiţi compuşi eficienţi în reducerea colesterolului LDL şi creşterea celui de tip HDL.

Mănâncă nuci

Alte cercetări au arătat că nucile şi migdalele, în special, sunt benefice în lupta cu nivelul ridicat de colesterol rău în organism.

Call Now Button