Home  /  Boli   /  Copiii care stau prea mult la televizor prezintă un risc crescut de obezitate

Copiii care stau prea mult la televizor prezintă un risc crescut de obezitate

Copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani prezintă un risc mărit de obezitate pâna la vârsta de 12 ani, dacă sunt lăsaţi să petreacă ore întregi pe zi în faţa televizorului.

Un studiu efectuat la o universitate din America a concluzionat că pentru o oră în plus peste o limită de cca 2-2,5 ore de stat la tv, unui copil i se pot adăuga 0,5mm la circumferinţa taliei iar tonusul muscular se reduce considerabil.

Acest studiu a fost realizat pe un eşantion de aproximativ 1300 de copii cu vârsta de 2 ani, până când micuţii au împlinit vârsta de 10 ani. Specialiştii au calculat că micuţii petreceau, în medie, 8,8 ore pe săptămână în faţa televizorului. În următorii doi ani ai studiului, durata a crescut până la 14,8 ore pe săptămână. De asemenea, circa 14% dintre copiii participanţi la studiu au ajuns să se uite la televizor mai mult de 18 ore pe săptămână până la vârsta de 4 ani şi 6 luni.

Conform estimărilor experţilor, 18 ore pe săptămână petrecute în faţa televizorului, la vârsta de 4 ani ş 6 luni, se traduc printr-un surplus de 7,6 mm în jurul taliei micuţilor până la vârsta de 10 ani.

Call Now Button