Home  /  Nutriţie   /  Carnea nu trebuie dezgheţată la cuptorul cu microunde

Carnea nu trebuie dezgheţată la cuptorul cu microunde

Persoanele care cumpără produse congelate şi le dezgheaţă în cuptorul cu microunde se expun riscului de a fi infectate cu o bacterie periculoasă numită Salmonella enterică.

Specialiştii spun că procesul încălzirii mâncării congelate nu este întotdeauna respectat şi de aceea apar probleme.Aceeaşi specialişti sunt de părere că hrana preparată astfel trebuie lăsată puţin în cuptorul cu microunde după ce ea este gata. De asemenea mâncarea congelată nu poate fi consumată imediat după ce este încălzită.

Spre exemplu, ingredientele crude trebuie lăsate să atingă temperatura potrivită, astfel încât ele să devină sigure pentru consum şi să fie eliminat riscul prezenţei bacteriilor. Nutriţioniştii consideră că pe etichetele acestor produse ar trebui puse instrucţiuni clare cu privire la procesul încălzirii lor.

Recomandarea acestora este să se folosească un termometru pentru a măsura temperatura mâncării. Toate ingredientele trebuie să fie bine gătite şi să aibă temperatura de 74 de grade Celsius.

 

Call Now Button