Home  /  Boli   /  Alimentul considerat mai puternic decât orice antibiotic împotriva infecţiilor

Alimentul considerat mai puternic decât orice antibiotic împotriva infecţiilor

Există infecţii extrem de greu de tratat, datorită rezistenţei lor la antibiotice. Cercetările efectuate în laborator au demonstrat că bacteriile găsite în răni sau aflate pe diferite suprafeţe ale spitalului pot fi eliminate cu ajutorul mierii, însă, nu orice tip de miere. Oamenii de ştiinţă susţin că cea mai eficientă este miere produsă de albinele care folosesc copacii Manuka, ce se găsesc doar în Noua Zeelandă.

În prezent, există o versiune specială a acestei mieri, filtrată şi fără impurităţi, care este folosită deja în întreagă lume la fabricarea produsele moderne de îngrijire a rănilor. Calităţile antiseptice ale acestei mieri sunt cunoscute de localnici de sute de ani.

Oamenii de ştiinţă au realizat mai multe cercetări pentru a înţelege mai bine proprietăţile mierii de a lupta împotriva bacteriilor şi de a vedea dacă acestea ar putea ajuta la combaterea unor infecţii ce nu răspund la antibiotice, întâlnite adeseori în spitale.

Astfel, în urma testelor efectuate pe două tipuri de bacterii (streptococi şi preudomonas) s-a descoperit că mierea de Manuka poate opri ataşarea bacteriilor la ţesutul uman, care este un pas important în iniţierea de infecţii acute. De asemenea, oprirea ataşamentului blochează formarea biofilmelor, care protejează bacteriile de antibiotice şi conduc la agravarea infecţiilor.

Aceeaşi cercetare a scos la suprafata faptul că mierea poate face ca infecţia cu Stafilococus aureus să fie mai sensibilă la antibiotice, cum ar fi oxacilina. Acest lucru indică faptul că antibioticele existente pot fi mai eficiente împotriva infecţiilor rezistente atunci când sunt utilizate în combinaţie cu mierea de Manuka.

Este important de reţinut faptul că acest tratament nu se poate realiza cu miere cumpărată din comerţ, deoarece, trebuie folosită mierea creată special pentru medicină, ce nu poate fi găsită în magazine.

 

Call Now Button