Home  /  Boli   /  Calităţile nebănuite ale cojilor de banană

Calităţile nebănuite ale cojilor de banană

Bananele sunt extraodinare pentru organismul uman, fiind cel mai consumat fruct de către atleţi. Nu doar energia provenită din consumul acestora le recomandă pentru consumul zilnic, ci şi multe alte beneficii unice, inclusiv de prevenire a nenumarate afecţiuni.

Puţină lume ştie însă că nu doar fructul în sine este benefic pentru sănătatea organismului, ci şi coaja acestuia care aduce următoarele beneficii:

Te scapă de iritațiile pielii

Coaja de banana, mai exact partea albă a acesteia, conține fibre, antioxidanți și substanțe acide care reglează pH-ul pielii, îndepărtand iritațiile apărute pe suprafața acesteia.

Pentru a beneficia de aceste calităţi, așează o coajă de banană pe zona afectată și fixează-o cu tifon. Las-o peste noapte să acționeze și repetă procedura zilnic până la dispariția iritației.

De asemenea, având efect de calmare și efect antiinflamator, pot reduce simptomele provocate de înțepăturile de insecte. Aplică partea albă a cojii direct pe pielea înroșită si masează zona de două-trei ori pe zi.

Elimină vânătăile

Atunci când te lovești și rămâi cu o vânătaie, te-ar putea ajuta aplicarea pe zona dureroasă a unei coji de banană. Partea interioară a cojii ajută la îmbunătățirea circulației, permite oxigenarea celulară și repară țesutul afectat.

Te ajută să scapi de durerile de cap

În cazul în care nu ai la îndemână un analgezic și durerea de cap nu incedează, rade partea albă a cojilor unei banane, aplică pe frunte sau ceafă și fixează cu o compresă și o eșarfă. Menține peste noapte sau cel puțin jumătate de oră pentru a observa efectele benefice.

Call Now Button