Home  /  Boli   /  Atenţie! Orezul din comerţ poate să conţină plastic

Atenţie! Orezul din comerţ poate să conţină plastic

Orezul este cel mai popular tip de cereale la nivel mondial, “hrănind” mai mult de jumătate din glob, consumul acestui tip de cereale fără gluten dublându-se în ultimele trei decenii. Din păcate, calitatea orezului din zilele noastre este pusă la îndoială, doearece există prea multe rapoarte care arătat că acesta conține inexplicabil de mult plastic.

Oamenii de ştiinţă coreeni au arătat în repetate rânduri că mai multe companii chineze cu domeniu de activitate în exclusivitate pe orez, creează în mod intenționat orez din plastic și amidon de cartofi, adăugând aromă de orez fiert. Orezul chinezesc este format de fapt dintr-un mix de plastic și orez organic, special conceput pentru a induce consumatorii în eroare.

Chiar dacă pare că nu mai există nici o regulă în industria alimentară în ceea ce priveşte calitatea alimentelor, este important ca noi să ştim să facem diferenţa între produsele contrafăcute şi cele naturale.

Iată ce trebuie să facem pentru a vedea dacă orezul pe care l-am cumpărat este perfect comestibil:

Pune o lingură de orez în apă

Se ia o lingură de orez chinezesc și se pune într-un pahar cu apă: cel organic va cădea la fundul paharului, în timp ce acela din plastic va pluti.

Incearcă să îl aprinzi

Se ia o mână de orez și se încearcă aprinderea lui cu bricheta sau chibrituri. Dacă orezul este plastificat acesta va elibera un miros specific imediat după ardere.

Atenţie la formă

Se fierbe orezul și se păstrează într-o sticlă pentru doua-trei zile. Dacă orezul fiert nu mucegăiește, atunci este vorba despre o componență în majoritate din plastic.

Fierbe-l

Orezul fals poate fi identificat în timpul fierberii. Dacă acesta este făcut din plastic, atunci în timpul fierberii se va forma deasupra apei o peliculă subțire de mâzgă.

 

Call Now Button