Home  /  Boli   /  Atenţie! Aceste încălţări pot provoca deformări permanente ale picioarelor

Atenţie! Aceste încălţări pot provoca deformări permanente ale picioarelor

Conform statisticilor, milioane de persoane din întreaga lume se confruntă cu dureri articulare la nivelul picioarelor, genunchii și gleznele fiind printre cele mai afectate.

Specialiştii ne atrag atenţia asupra faptului că – purtarea tocurilor, practicarea sportului fără echipament adecvat, sau excesul ponderal, toate pot deteriora calitatea ligamentelor, meniscului și cartilagiilor, fenomen însoțit frecvent de dureri.

Medicii ortopezi sunt extrem de fermi  în ceea ce privește purtarea tocurilor, pe care o consideră un coșmar pentru picioare. Asta pentru că, în timp, poate produce deformări permanente la nivelul gleznei și labei piciorului.

Aceştia mai susţin faptul că nu este important doar timpul petrecut pe tocuri, ci și cât de des poartă o femeie pantofi cu toc. De exemplu, dacă o femeie stă pe tocuri zilnic, timp de o oră, în timp pot apărea probleme. Astfel, medicii sfatuiesc femeile care preferă pantofii cu toc, să-i folosească cât de puțin posibil.

De asemenea,  talpa plată a pantofilor sau a papucilor poate reprezenta o problemă, pentru că duce la creșterea presiunii în călcâi ceea ce poate provoca dureri, probleme ale gleznei și tendonului lui Achile

 

Call Now Button