Home  /  Boli   /  Presopunctura ne poate scăpa de kilogramele în plus

Presopunctura ne poate scăpa de kilogramele în plus

Presopunctura este o tehnică medicală chinezească care nu implică nimic mai mult decât aplicarea de presiune folosindu-ţi degetele. Atunci când apeşi anumite puncte din organism, reechilibrezi sau eliberezi o formă subtilă de energie care curge prin corp pe canale care se intersectează asemenea unor şosele.

Presopunctura reprezintă un remediu pentru foarte multe afecţiuni, printre care se regăseşte şi problema kilogramelor în plus. Există anumite zone ale corpului care sub acţiunea presopuncturii pot conduce la scăderea în greutate. Odată stimulate, aceste puncte ne pot ajuta să ne controlăm apetitul şi senzaţia de foame, în acelaşi timp în care pot îmbunătăţi funcţionarea sistemului digestiv.

Iată câteva dintre cele mai importante puncte ale corpului care controlează apetitul si implicit pierderea kilogramelor în plus:

Urechea – este punctul cel mai important în ceea ce priveşte controlul asupra apetitului şi este reprezentat de cartilajul triunghiular din dreptul canalului auricular. Acest cartilaj trebuie apăsat pentru unu-trei minute de două ori pe zi. Potrivit presopuncturii, urechile, mâinile şi picioarele sunt principalele zone ale corpului din care energia porneşte către tot restul corpului, deci, acţionând asupra acestor puncte, putem ajunge la rezultate în ceea ce priveşte silueta.

Buza superioară – este vorba mai exact despre adâncitura care se găseşte între buza superioară şi nas. Aceasta trebuie apăsată între unu şi cinci minute de două ori pe zi, în momentele de anxietate şi atunci când te simţi infometat.

Genunchiul – punctul energetic de la nivelul genunchiului este situat la cinci cm sub rotulă. Acesta trebuie apăsat timp de doua minute pe zi cu degetul arătător şi va ajuta stomacul să funcţioneze corect.

Zona cotului – punctul energetic de la nivelul cotului se situeaza la distanţa lăţimii degetului mare dinspre cot spre interiorul acestuia. Acest punct trebuie apăsat timp de un minut în fiecare zi cu degetul mare. Acţionând asupra lui, căldura excesivă a corpului este eliminată şi stimulează funcţiile intestinale, prevenind, totodată, retenţia de apă în organism.

Glezna – în cazul gleznei punctul energetic este localizat pe interiorul piciorului, la o distanţă de cinci cm mai sus de gleznă. Asupra acestui punct trebuie să apăsăm timp de un minut pe zi cu degetul mare. Acţionarea acestui punct nu este recomandată în timpul sarcinii.

Chiar dacă teoretic putem presa singuri aceste puncte, este indicat să ne prezentăm la o clinică specializată în presopunctură, deoarece, cele mai bune rezultate le obţinem atunci când aceste puncte energetice sunt identificate şi acţionate corect, iar acest lucru il poate realiza cu exactitate doar specialistul în domeniu.

 

Call Now Button