Home  /  Boli   /  Ai probleme cu somnul? Află cum poţi să adormi mai repede

Ai probleme cu somnul? Află cum poţi să adormi mai repede

Somnul de calitate este extrem de important pentru refacerea organismului nostru. Dacă nu dormim suficient, nu suntem capabili să muncim, să studiem, să avem o dispoziţie bună, să fim sănătoşi etc.

Mai mult, lipsa somnului poate duce la diabet, obezitate şi o dispoziţie proastă de natură cronică.

Atunci când oboseala a devenit cronică, putem să ne alegem cu probleme serioase sănătate. Una din acestea o reprezintă insomnia. Persoanele care suferă de insomnie au dificultăţi la adormire sau se trezesc în timpul nopţii întrerupând ciclul somnului. Dacă nu ai dormit într-o noapte, e posibil să te simţi un pic irascibil, dar problemele apar atunci când nu reuşeşti niciodată să dormi aşa cum trebuie.

Există însă unele trucuri care te ajută să adormi mai uşor. Spre exemplu, atunci când te aşezi seara în pat şi doreşti să adormi, încearcă următoarele: respiră pe nas pentru patru secunde, tine-ţi respiraţia pentru şapte secunde, apoi expiră pe gură timp de opt secunde. Repetă acest procedeu de trei ori la rând pentru a vedea efectele.

Această metodă te ajută să îti reduci ritmul cardiac, iar creierul va elibera chimicale cu rol de calmare, astfel că vei adormi mult mai uşor.

Devenind tot mai conştienţi de importanţa somnului, oamenii de ştiinţă i-au acordat o atenţie deosebit în ultimii ani. Practic, aproape tot ce ştim în prezent despre somn se datorează cerecetărilor din ultimii 25 de ani.

Call Now Button