Home  /  Boli   /  Află de ce femeile sunt mult mai eficiente decât bărbaţii în memorarea traseelor

Află de ce femeile sunt mult mai eficiente decât bărbaţii în memorarea traseelor

Datorită unui studiu realizat de către oamenii de ştiinţă s-a descoperit faptul că, deşi bărbaţii sunt mai eficienţi când este vorba să găsească un loc în care n-au mai fost niciodată, femeile sunt mult mai performante în ceea ce priveşte memorarea rutelor deja parcurse.

Studiul a fost realizat într-un sat mexican, unde locuitorilor, barbaţi şi femei, li s-a cerut să adune ciuperci. Astfel, deşi atât bărbaţii, cât şi femeile, au adus acasă aceleaşi cantităţi de ciuperci, bărbaţii au consumat, în această activitate, cu 70% mai multă energie decât femeile.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Natională Autonomă din Mexico City cred că diferenţele sunt legate de evoluţia umană şi de diviziunea muncii practicată în vremurile în care oamenii trăiau ca vânători-culegători.

În vremurile stravechi, bărbaţii (responsabili cu vânătoarea), plecau zilnic în căutarea prăzii – animale care se deplasau la întâmplare, în vreme ce femeile, (responsabile de adunarea unor alimente ce puteau fi găsite în anumite locuri, de pildă plante sau ciuperci), erau nevoite să ţină minte aceste trasee, pentru a se putea întoarce, zile la rând şi an după an, în locurile unde puteau găsi hrana.

Call Now Button