Home  /  Boli   /  Află care sunt seminţele ce te scapă de colesterolul ‘’rău’’

Află care sunt seminţele ce te scapă de colesterolul ‘’rău’’

Colesterolul “rău”, care afectează negativ sănătatea, nu mai este demult o problemă a vărstnicilor şi, de cele mai multe ori, nu are nicio legatură cu greutatea, ci cu nivelul de stres, moştenirea genetică, dar, mai ales, alimentaţia. Pastilele ajută, dar nu sunt singurul mod de a-ţi scădea nivelul colesterolului “rău” din sânge.

În urma unor studii oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că seminţele de coriandru ajută la scăderea colesterolului total, a colesterolului „rău“ şi a trigliceridelor. Amestecă două linguri cu seminţe de coriandru cu o cană de apă, fierbe câteva minute şi strecoară. Bea câte o cană de unu-două ori pe zi. Pentru un gust mai bun, poţi adăuga lapte degresat sau miere.

Această plantă are şi o cantitate mare de compuşi colinergici şi antagonişti de calciu, componente care ajută la reglarea tensiunii arteriale, care acţionează foarte bine în calitate de agenţi hipotensivi atunci când sunt eliberaţi în organism. Persoanele predispuse la boli cardiovasculare din cauza depunerilor de colesterol sau la accidente vasculare au motive întemeiate pentru a consuma acest condiment.

Coriandrul este cunoscut şi pentru proprietăţile bactericide şi vermifuge, fiind indicat în combaterea infecţiilor digestive şi parazitozelor intestinale. Uleiurile volatile acţionează ca agenţi antimicrobieni foarte eficienţi şi se găsesc în special în frunzele proaspete de coriandru nefierte. De asemenea, frunzele pot fi utilizate pentru tratarea infecţiilor fungice şi bacteriene.

Call Now Button