Home  /  Boli   /  Această vitamină le protejează pe femei de apariţia fibromului uterin

Această vitamină le protejează pe femei de apariţia fibromului uterin

Fibromul uterin este o excrescenţă benignă a uterului, care apare adesea la femeile de vârstă reproductivă, însă nu este asociat cu un risc crescut de cancer uterin şi aproape niciodată nu se transformă în cancer. Conform statisticilor trei din patru femei dezvoltă fibroame uterine cândva pe parcursul vieţii, dar majoritatea nu sunt conştiente de prezenţa lor, deoarece fibroamele uterine nu provoacă, de multe ori, vreun simptom.

Oamenii de ştiinţă au descoperit în urma unui studiu recent faptul că femeile care au destulă vitamina D au un risc trei ori mai mic de a dezvolta fibrom uterin. Studiul s-a desfăşurat pe o perioadă de trei ani de zile, fiind examinate aproximativ 1000 de femei cu vârste cuprinse între 35 şi 49 de ani.

Femeile au fost scanate prin metode non-invazive pentru observarea fibroamelor şi li s-au prelevat probe de sânge pentru a se analiza cantitatea de vitamina D din organism. Pentru scopurile acestui studiu, cantitatea de 20 nanograme de pe milimetru de sânge a fost considerată „suficientă”, dar experţii sunt de părere că pentru un stil de viaţă sănătos este nevoie de cantităţi mai mari.

Vitamina D se acumulează în corpul unei persoane atunci când se expune razelor ultraviolete, care interacţionează cu substanţele chimice din piele şi ajută corpul să producă mai multă vitamină D. Această vitamină se găseşte, de asemenea, în lapte şi suplimente alimentare.

În urma interpretării rezultatelor s-a constatat că femeile care aveau un nivel mai crescut de 25 -hidroxi D în sânge, reprezentau mai puţine şanse de a dezvolta fibroame. Oamenii de ştiinţa susţin că dintre femeile participante, cele care petreceau mai bine de o oră pe zi în soare aveau un risc mai scăzut de apariţie a fibromului, comparativ cu cele care nu obişnuiau să petreacă prea mult timp în compania soarelui .

Practic, expunerea la soare, pentru mai mult de o oră pe zi, previne apariţia fibromului cu nu mai puţin de 40 de procente, ceea ce este cu adevărat remarcabil.

Call Now Button