Home  /  Boli   /  A fost descoperită o nouă metodă de tratare a apendicitei care nu necesită operaţie

A fost descoperită o nouă metodă de tratare a apendicitei care nu necesită operaţie

După cum bine ştiţi, operaţia de îndepărtare a apendicelui a devenit extrem de comună, dar un nou studiu arată că multe persoane nu necesită intervenţia chirurgicală, deoarece afecţiunea poate fi tratată cu antibiotice.

Specialiştii au realizat un studiu amplu în cadrul căruia au fost analizaţi 250 de adulţi din Finlanda care au suferit de apendicită sau de inflamare a apendicelui şi care, mai apoi, au fost trataţi cu antibiotice. Conform experţilor, grupul a fost comparat cu alţi 270 de adulţi care au trecut prin intervenţia de îndepărtare a apendicelui. Toţi participanţii au fost observaţi pe o perioadă de cinci ani.

La sfârşitul studiului, aproape două treimi dintre persoanele ce au primit antibiotice (64%) au fost considerate „tratate cu succes”, ceea ce înseamnă că există o nouă metodă de tratare a apendicitei. Ceilalţi 36% au necesitat intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea apendicelui, însă niciunul nu a avut complicaţii din cauza amânării operaţiei.

Specialiştii au mai precizat că cei care au primit antibiotice au avut un nivel mai scăzut al complicaţiilor decât cei ce au trecut prin intervenţia chirurgicală. Persoanele din grupul căruia i-au fost administrate antibioticele au avut nevoie de mai puţin timp de recuperare decât cei supuşi operaţiei.

Call Now Button